מחקרים מראים שמשקפי ראיה מורידים את הביטחון של הילדים שלנו
שמירה על העיניים של הילדים שלנו צריכה להיות בראש סדר העדיפויות שלנו בתקופה כזו שבה כמעט ובלתי אפשרי לשחרר מהמסכים. הרי אין משהו יותר חשוב מהילדים שלנו ושיהיו תמיד בטוחים בעצמם ומאושרים.
המון ילדים סובלים מחוסר ביטחון עצמי בגלל שהם מרכיבים משקפיים, יש כאלה שאפילו עוברים הצקות והקנטות מהסיבה שהם ניראים טיפה שונה מילדים אחרים מעצם זה שהם מרכיבים משקפיים. זה פוגע בביטחון העצמי שלהם ויכול לעצב את האופי שלהם גם בעתיד.
תקחו בחשבון שמי שמתחיל להרכיב משקפיים בגיל צעיר, רוב הסיכויים שהמספר יעלה והמשקפיים יהפכו לחלק בלתי נפרד ממנו. אם אפשר לעצור את זה כמה שיותר מוקדם אז עדיף למנוע את זה כבר בגיל צעיר כשהגוף של הילד עוד בשלבי התפתחות ועדיין לא פיתח הרגל גם פיזי וגם רגשי למשקפיים.
ילדים רבים סובלים מליקויי ראיה כבר מגיל מאד צעיר. אצל חלקם זה מולד ואצל אחרים הליקוי התפתח בשל הקניית הרגלים לא נכונים לעיניים.
העולם המערבי רק הולך ומתקדם במהירות ומשנה איתו את אורח חיינו. מחקרים מצביעים על קשר ישיר בין שימוש מרובה במסכי מחשב וסמרטפון ושהייה מרובה בתוך הבית להתפתחות בעיות בראייה לעומת פעילויות בחוץ שמפחיתות את הסיכון בהיווצרות בעיות בראייה. חשוב לחנך את הילדים לאורך חיים בריא ונכון גם לעיניים שלהם, בצורה כזו שזה לא יפגע בתפקוד החברתי היומיומי שלהם. למשל לא למנוע מהם להיות מול המסכים אלא לעודד שימוש נכון במסכים, שימוש נכון מול טלוויזיה, תאורה, שהייה בטבע ועוד.
בנוסף, חשוב לגדל ילד באווירה חמה, אוהדת ותומכת. לחנך את הילדים לחופש בחירה וביטוי בהתאם לגילם.
כאשר ילד חווה לחץ מצד הסביבה שלו זה גורם לו להתכווץ ולהיסגר בתוך עצמו וזה יכול לפגוע לא רק בעיניים וליצור בעיות ראייה אלא גם באיברים אחרים בגופו.
חשוב מאד ליזום פעילויות שמעוררות את הגוף, מרחיבות את שדה הראיה, משפרות את הקורדינציה
ומשחררות מהגוף את נזקי הקרינה.
כל הטיפים שאני הולכת לדבר עליהם עכשיו מומלצים גם לילדים וגם להורים.
אז מה כדאי לעשות?
4 תרגילים לשמירה ושיפור הראייה של הילדים שלכם:
1. לצאת לטבע ולשהות בו כמה שיותר. להביט בכל מה שנמצא מסביב, במרחבים השונים, העצים, הפרחים, הציפורים, ללכת לים (בשעות מוקדמות או מאוחרות כמובן). לנשום וליהנות מהיופי מסביב.
2. להיות בתנועה- לילדים- לשחק בגני שעשועים, בכדור, או כדורגל, לקפוץ בחבל, למבוגרים- לעשות הליכות או כל ספורט אחר.
3. והכי משמעותי שבאמת יכול ליצור שיפור ושינוי בלקות ראייה שעכבר קיימת בילד, וזה לעשות תרגילים שמשפרים את הראייה. כמובן שקיימים הרבה אבל אתן לדוגמא שני תרגילים פשוטים:
תרגיל 1:
מעסים בעדינות את הנקודות בחלק התחתון שמאחורי הראש ומביטים עם העיניים לכל הכיוונים.
האונה העורפית אחראית על עיבוד המידע החזותי שמגיע ממערכת הראייה והתרגיל גורם להרחבת נקודות המבט שלנו בחיים על דברים שונים.
העיסוי צריך להיות מאד עדין.
תרגיל 2:
התרגיל הבא נקרא "הליכת טיפטופ" מסתכלים על מטרה רחוקה בגובה של הילד, נניח 2.5 מטר מהמטרה,ופשוט מתקרבים למטרה בזמן שמסתכלים עליה בצעדים איטיים, חשוב להשאיר את העיניים על המטרה- כלומר על הנקודה שבה בחרתם שהילד יסתכל עליה. תגידו לילד או לילדה שלכם ללכת ככה באיטיות קדימה ואחורה 5 פעמים ולא לשכוח לא להוריד את העיניים מהמטרה.
אם לילד שלכם עדיין אין משקפיים, חשוב שתתחילו לעבוד איתו על הדברים האלה כמה שיותר מוקדם כי
זה מה שיכול לקבוע עבורו אם הוא ירכיב משקפיים בהמשך חייו.
מן הסתם הוא ואתם תעדיפו שלא.
אם לילד שלכם כבר יש משקפיים ואתם רוצים לדעת איך אפשר לעזור לו להשתמש בעיניים שלו בלי כלי עזר, בלי המשקפיים, בדרך טבעית לגמרי ונעימה גם לו וגם לכם, אתם יכולים לפנות אלי ולמרכז להסרת משקפיים ללא ניתוח ולשמוע על התוכנית הליווי שלנו.
תשמשו גם בטיפים שלי, תתמידו, ותתנו לילדים שלכם ליהנות מהעיניים שלהם.
המון בהצלחה 🙂